Eén van de voordelen van SaaS is dat er veel minder technische vraagstukken opgelost dienen te worden alvorens jouw organisatie aan de slag kan met de software. Altijd en overal beschikbaar, vanaf dag 1! Over de zaken die wél geregeld moeten worden informeren wij jou op deze pagina. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunde webbrowsers. Ook vertellen we je graag iets over de architectuur van onze software. Daar zijn we immers trots op!

Wat je nodig hebt om met onze software te kunnen werken?

De software van Infoland is web-based. Dat betekent dat je voor de meeste functionaliteiten niet meer nodig hebt dan een recente versie van een moderne webbrowser: Chrome, Edge, Firefox of Safari. Verder heb je een PDF-reader nodig (bijv. Adobe Reader) als deze niet is ingebouwd in je webbrowser.

browserlogos | | Techniek en systeemeisen | Infolando365 logo | | Techniek en systeemeisen | Infoland

Gebruikt jouw organisatie Office 365? Dan profiteer je van onze integratie met Office Online. Rechtstreeks vanuit Zenya Word, Excel en PowerPoint-bestanden bewerken, gewoon in je webbrowser! Meer info.

Heb je (nog) geen Office 365, of wil je de volledige kracht van de Microsoft Office desktop applicaties kunnen gebruiken? Ook dat is mogelijk. Zenya integreert met Microsoft Office. Hiervoor zijn wel enkele specifieke systeemeisen. Deze kun je hieronder per module vinden.

Zenya DOC
Zenya FLOW
Zenya CHECK
Zenya RISK

Zenya is de nieuwe naam voor iProva.

iQualify Leren & Toetsen

Hoe is onze software opgebouwd?

Als eindgebruiker werk je met onze software via je favoriete webbrowser. Natuurlijk is het ook mogelijk om de beschikbare apps (voor iOS of Android) te gebruiken. Achter de schermen maken we gebruik van een professionele infrastructuur en ontwikkelen we onze software op basis van moderne technologieën. Daarbij zoeken we voortdurend het ultieme evenwicht tussen bewezen techniek (voor een hoge betrouwbaarheid) en nieuwe techniek (om klaar te zijn voor de wereld van morgen).

Ons platform

Vanaf het voorjaar van 2021 maken we voor de hosting van onze software gebruik van platform-as-a-service diensten binnen het Microsoft Azure platform. Hoe ons platform er onder de motorkap uitziet, vertellen we je graag aan de hand van onderstaand schema:

Infoland Azure SaaS simplified for website | | Techniek en systeemeisen | Infoland

Web front-end

Alle interactie die gebruikers hebben met onze web-based software, wordt afgehandeld door een serie Azure App Services. Deze zijn opgedeeld in meerdere groepen t.b.v. live-omgevingen, testomgevingen en beta-omgevingen. Azure App Services kenmerken zich door een zeer hoge beschikbaarheid, en kunnen automatisch in aantal worden opgeschaald om ten alle tijden een optimale performance te waarborgen.

Het verkeer wordt naar de App Services geleid door Azure Application Gateway, waarbij we gebruik maken van de geïntegreerde Web Application Firewall en Azure DDos Protection.

Technieken die we gebruiken voor het uitserveren van de webpagina’s zijn o.a. ASP.NET, Angular, Vue.js, HTML5, CSS 3 en JQuery.

Apps

Onze apps bouwen we middels Xamarin-technologie en distribueren we via de Apple App Store en de Google Play Store. De apps communiceren met REST API’s die worden gehost in het applicatie front-end. Ook de API’s ten behoeve van integratie met andere informatiesystemen worden hier gehost.

Gegevensopslag en microservices

Voor de opslag van data maken we gebruik van Azure SQL in de ‘business critical tier’. Hiermee kunnen we hoge prestaties en redundancy garanderen. Voor de opslag van bestanden maken we gebruik van Azure Storage Accounts en containers.

Tot slot hosten we in het back-end een aantal microservices die specifieke taken binnen onze software uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de search index voor onze zoekmachine, het uitvoeren van dagelijkse jobs, het converteren van bestanden enzovoorts. De microservices hosten wij op een mix van Azure App Services, Docker-containers en virtual machines, waarbij elke virtual machine en Docker-container redundant is uitgevoerd, en er van onze app services altijd meerdere instanties draaien.

Tot slot

We vertellen je graag hoe wij ervoor zorgen dat de gegevens van jouw organisatie veilig zijn, en hoe we zorgen voor een zeer hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Ben je benieuwd hoe wij, samen met onze klanten, software bouwen? Ook dat vertellen we je graag.

Wij werken samen met:

Voor de realisatie van moderne, goed presterende en veilige software werken wij samen met (o.a.) de volgende technology partners:

MS Partner all competencies | | Techniek en systeemeisen | Infoland
7abaccd7f9ec9e59a170a13380e0448d | | Techniek en systeemeisen | Infoland