• Risico’s beheersen en
    bewaken doet u samen!

    IRM - softwareoplossing
Software voor risicomanagement, GRC en ERM

Risicomanagement als drijfveer van groei

In control zijn en blijven, nu en in de toekomst… dat is waar het bij integraal risicomanagement (IRM) om draait. Het gaat over gecontroleerde groei, inspelen op veranderingen van buitenaf en risico’s integraal onderdeel uit laten maken van alledaagse beslissingen. Dat kan uitsluitend wanneer risico’s zowel op strategisch als operationeel niveau de juiste aandacht krijgen. Van iedereen. Om risicomanagement te laten slagen dient het denken vanuit risico’s een plek te krijgen in de haarvaten van de organisatie. De inzet van slimme software maakt het mogelijk om als organisatie aantoonbaar in control te zijn over de core-business en de variëteit aan projecten. Neem Governance, Risk & Compliance (GRC). Als onderdeel van ons IRM systeem borgt GRC actieve beheersing van bekende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen die vanuit wet- en regelgeving expliciet vragen om in control statements. Het is daarbij onze missie om iedereen binnen de organisatie maximaal te ondersteunen met software die mensen begrijpen en waarderen, ongeacht hun functie, rol of risicovolwassenheid. Dan werkt risicomanagement niet als rem, maar juist als bron van succes.

Dit is waarom IRM software ook jou verder gaat helpen!

Waardevol voor iedereen

Het helpt individuen vanuit verschillende disciplines en onderdelen van een organisaties om al hun risico’s te beheersen op de manier die het beste past in hun specifieke situatie.

Ondersteunt alle relevante activiteiten en taken

Van risicoanalyses, control testing en periodieke checks en audits tot actie- en issue management, én het registreren, opvolgen en analyseren van incidenten, klachten en ongewenste situaties.

Gebruiksvriendelijk en intuïtief

De software is na enige configuratie direct door iedereen te gebruiken, zonder uitgebreide instructie of training.

Helpt organisaties te groeien

Ongeacht de huidige risico volwassenheid en het doel rondom risicomanagement.

Wij gaan graag met u in gesprek!

Wilt u sparren met ons over dit onderwerp en uw visie delen? Of wilt u zelf zien wat slimme software voor uw organisatie kan betekenen? Wij nemen graag contact met u op.

Artikel

De positieve invloed van de werkvloer op effectief risicomanagement

Van iedereen, voor iedereen!

Gecontroleerde groei, inspelen op veranderingen van buitenaf en risico’s integraal onderdeel laten uitmaken van alledaagse beslissingen; dat is waar integraal risicomanagement om draait. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de trend zien ontstaan waarbij de business of werkvloer een steeds prominentere rol speelt hierin. Zo worden in toenemende mate slimme en korte self-assessments geïntroduceerd om de business actiever te betrekken binnen het zogeheten ‘three lines of defense’-model. Niet langer zijn het vooral de tweede (Risk & Compliance Management) en derde lijn (Internal Audit) die de verantwoordelijkheid dragen voor adequaat risk management. Juist door mensen te betrekken die de meeste ‘pijn’ ervaren bij het optreden van risico’s ontstaat een collectief besef van nut en noodzaak. Veel organisaties worstelen echter met de wijze waarop de kostbare tijd van deze first line, ook wel de business owners, minimaal wordt belast en maximaal wordt benut. Wij zien daarvoor volop mogelijkheden, juist door iedereen binnen de organisatie te betrekken.

© Infoland BVBA 1998-2020