Even voorstellen…

Op maandag 9 april is Joris Henrotay bij Infoland gestart. Hij komt team België versterken in de functie van accountmanager. Benieuwd wie hij is, wat Joris buiten werktijd doet en wat hem geschikt maakt voor deze functie? Lees dan snel verder!

Wie is Joris Henrotay?
Mijn achternaam doet het misschien niet vermoeden, maar ik ben een Vlaming in hart en nieren, wellicht met verre Franstalige voorouders. Hoe deze moeilijke naam correct wordt uitgesproken, kunnen jullie me het best een keer persoonlijk komen vragen. Een poging in fonetisch schrift is vrijwel onmogelijk.

Met mijn fantastische vrouw en 2 lieve kindjes (4 en 7 jaar) woon ik in het rustige Balen, op de grens tussen de provincie Antwerpen en Belgisch Limburg. Dit is een dik halfuur rijden van het hoofdkantoor van Infoland in Veldhoven. Na een drukke werkdag breng ik graag nog wat tijd door met het gezin. En als die kleine lawaaimakertjes in bed liggen, probeer ik nog wat te sporten. En elke week repeteer ik op de keys met een rhythm and blues-bandje.

Verder hou ik van skiën en reizen naar bergachtige gebieden. Langdurige bak- en braadsessies op een overvol strand laat ik liever aan me voorbijgaan. Geef mij maar een actieve vakantie met zo nu en dan een stevige fysieke inspanning.

Welke rol ga je bij Infoland vervullen?
Als accountmanager ga ik team België versterken. Ik ben verantwoordelijk voor acquisitie, business development en de verdere groei in België. Mijn focus zal voornamelijk op de zakelijke markt liggen. Samen met het team willen we in deze markt de komende maanden en jaren een sterke groei gaan realiseren.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Het anderhalf jaar voorafgaand aan Infoland heb ik als account manager de wereld afgereisd om zeer specifieke software voor geluidsprocessing te positioneren bij grote en kleine elektronicaproducenten. Daarvoor heb ik in de IT-sector gewerkt waar ik voornamelijk cloudoplossingen verkocht aan KMO’s en overheidsinstanties.

Wat is je eerste indruk van Infoland?
De manier waarop Infoland georganiseerd is, daar sta ik echt van te kijken. Dat voel je al meteen op elk gebied. Denk aan de manier waarop nieuwe werknemers worden behandeld, hoe nieuwe producten tot stand komen, hoe de helpdesk is georganiseerd en hoe er efficiënt wordt vergaderd. Nu is dat ook wel hun corebusiness maar toch. Verder heb ik tot nu toe alleen maar toffe mensen ontmoet. Dus de eerste indruk is super positief.

Hier stond ik écht van te kijken!
De platte hiërarchische structuur en hoe toegankelijk de collega’s van het directiecomité zich opstellen. Ze staan ook open voor suggesties en geven je de vrijheid om zelf initiatieven te nemen en nieuwe ideeën aan te dragen.

Zonder mij zou Infoland…
…nog steeds een top-bedrijf zijn. Jaja, ik ben een bescheiden Belg. Maar het bedrijf zou wel 10 jaar sales-ervaring en een super gemotiveerde werknemer armer zijn.

Dit wil ik echt nog even kwijt:
Alle werknemers en (mede) eigenaars van Infoland zou ik een dikke proficiat willen wensen met de prestatie die ze de afgelopen jaren en decennia hebben geleverd. Het bedrijf is klaar voor een stevige verdere groei en ik denk dat we aan het begin staan van een drukke en interessante periode. Ik zie het in elk geval zitten om een stevige steen bij te dragen aan een mooi groeiverhaal.

Nieuwsgierig geworden naar het volledige verhaal van Joris? Hij vertelt je graag meer! Je kunt hem bereiken op telefoonnummer +32 32 03 02 90 of via j.henrotay@infoland.be